Предсједница Републике Српске посјетила са предсједником Србије и српским чланом Предсједништва БиХ Мркоњић Град

29/01/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас са предсједником Србије Александром Вучићем, српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и званичницима из Републике Српске  Мркоњић Град.

Предсједница Републике Српске изјавила је у Мркоњић Граду да се у ову општину, која је била велики страдалник, вратио живот након свих тешких искушења захваљујући заједничком ангажману републичких и локалних власти и уз подршку Србије.

„Као што је било и раније, а ево и сада, кроз различите видове подршке даје се додатна енергија свему што покушавамо да радимо широм Републике Српске“, рекла је предсједница Цвијановић у обраћању становницима у Мркоњић Граду

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство због посјете предсједника Вучића Мркоњић Граду, те истакла да је она знак јединства и добре сарадње Републике Српске и Србије.

„Ово је знак да Србија стоји уз Републику Српску и када су тешка времена, али и када треба подијелити радост или обиљежити догађај, ми смо заједно“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Републике је захвалила предсједнику Вучићу, као и институцијама Српске и Србије на доброј сарадњи, те напоменула да то раде за добробит грађана и у име јединства Републике Српске и Србије.

Предсједница Републике Српске је захвалила становницима Мркоњић Града за гостопримство и подршку коју су данас показали.

„Наше је да будемо овдје окупљени, као што смо и увијек широм Републике Српске, јер знамо да само на тај начин можемо да побиједимо све изазове“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обишли су данас  Гимназију и Машинску школу и одржали састанак са представницима јавних институција, привредницима и представницима невладиног сектора у Мркоњић Граду.