Предсједница Републике Српске посјетила канцеларију Представништва Републике Српске у Санкт Петербургу

08/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, у склопу званичне посјете Санкт Петербургу, посјетила је данас канцеларију Представништва Републике Српске у овом руском граду.

Током посјете, предсједница Цвијановић је нагласила све значајнију сарадњу Републике Српске и Санкт Петербурга, истакавши да је потписивањем Мапе пута за реализацију приоритетних праваца сарадње између Републике Српске и Санкт Петербурга за период од 2019. до 2021. године, дата нова енергија и замах сарадњи на пољу економије, културе, туризма, здравства, омладине и спорта.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је изразила задовољство радом канцеларије Представништва Републике Српске на побољшању имиџа Српске, посебно истакавши допринос Представништва у повезивању привредних субјеката, као и у области културе и здравства.

Након посјете канцеларији Представништва Републике Српске у Санкт Петербургу, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарали су у сједишту руске компаније Гаспром у Санкт Петербургу са предсједником Управног одбора компаније Газпром Алексејем Борисовичем Милером о гасификацији у Републици Српској.