Предсједница Републике Српске посјетила Средњошколски центар у Теслићу

19/04/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас  Средњошколски центар у Теслићу.

Предсједница Републике Српске рекла је да ће републичка власт и у наредном периоду активно радити на побољшању услова у школским објектима да би се ђацима и наставном особљу обезбиједили што бољи услови за учење и рад.

„У посљедњих 10 година широм Српске су реализовани бројни пројекти санације школа. Евидентирамо и даље шта су потребе и сигурна сам да ћемо у наредне три до четири године моћи да кажемо да смо свугдје у Српској урадили неки успјешан и користан школски пројекат“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је нагласила да је задовољна састанком који је у Средњошколском центру у Теслићу одржала са директорима свих школа о улагањима у школске објекте, која ће бити реализована у овој години.

Предсједница Цвијановић је рекла да је циљни период за реализацију школских пројеката у вриједности већој од 800.000 КМ вријеме распуста, како би поједине школе у Теслићу биле саниране до почетка сљедеће године.

Предсједница Републике је додала да ће само за радове на Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Теслићу бити издвојено 600.000 КМ. „Та средства су добијена од Србије и ту ће радити фискултурна дворана, надоградња учионица“, рекла је предсједница Цвијановић.

Када је ријеч о Средњошколском центру, предсједница Српске је навела да ће се ићи у реализацију пројекта санирања крова амфитеатра.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је разговарала са младим и талентованим ученицима Средњошколског центра који су забиљежили одличне резултате – Невеном Радешић, матурантом локалне Гимназије која је освојила треће мјесто на европској математичкој олимпијади у Украјини, и Огњеном Лазићем, учеником трећег разреда средње школе „Никола Тесла“ – смјер механтроника који је изумио апликацију за брзо читање која ће ускоро бити доступна на „Гугл плеј стору“.

„Они знају шта хоће и биће им пружена институционална подршка у њиховом развоју. То су двоје младих, креативних и добро организованих ђака који желе да постигну успјехе. Као такви заслужују пажњу институција и као предсједник Републике њима и сличним младим и амбициозним људима у Српској бићу подршка у њиховим постигнућима“, поручила је предсједница Цвијановић.