Предсједница Републике Српске отворила Културно-административни центар „Патријарх српски Павле“ у брчанском насељу Српска Варош

25/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије отворили су данас, у брчанском насељу Српска Варош, Културно-административни центар „Патријарх српски Павле“.

Предсједница Републике Српске изразила је увјерење да ће Културно-административни центар „Патријарх српски Павле“ имати свенародну улогу, јер величина имена које носи налаже да та улога буде велика.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство што је могла да присуствује отварању објекта који је, како је навела, настао као резултат заједничког рада вјерника, свештенства, институција Брчко дистрикта и Владе Републике Српске, али и привредника и извођача радова.

„Сигурна сам да ће улога овог центра бити велика, и духовна и административна и културна. Али, дубоко вјерујем да ће та улога бити свенародна, да ће свако моћи да се идентификује са овим центром, да ће моћи да свједочи да он служи својој сврси“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је истакла да је поносна што је као предсједник Владе у претходном мандату прошле године на одређен начин допринијела да се обезбиједе средства која су била потребна за завршетак свих радова.

„Та средства смо издвојили из клиринга и износила су око 500.000 КМ уз одређене интервенције које су постојале у претходном периоду. Представљало је и то значајну суму финансирања од укупне суме која је износила негдје 1,8 милиона КМ“, напоменула је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске истакла је да је важно што је народ који се данас окупио на отварању препознао важност и улогу овог центра.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије одликовао је Орденом краља Драгутина – преподобног Теоктиста предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић, предсједавајућег Предсједништва Милорада Додика и градоначелника Брчког Синишу Милића за посебне заслуге за изградњу Културно-административног центра „Патријарх српски Павле“.