Предсједници Републике Српске уручена награда „Личност године ин мемориам Жељко Копања“ за 2018. годину

14/12/2018

Предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић уручена је вечерас у Бањалуци награда „Личност године ин мемориам Жељко Копања“ за 2018. годину, на манифестацији „Независних новина“.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је ова награда велико признање за многе активности које је реализовала на челу Владе Српске, укључујући и завршницу 2018. године.

„Ова година је била кључна и показала је да је Република Српска увелико изашла из кризе, да може да се развија, да има стабилан буџет и испуњава своје обавезе, те да су неки проблеми који су је пратили годинама остављени иза нас“, рекла је предсједница Цвијановић новинарима у Бањалуци након додјеле признања.

Предсједница Српске је захвалила „Независним новинама“ на признању јер су препознали такву активност, али и социјалним партнерима који су помогли да дође до овог признања и људима који су радили са њом у Влади.

„То је мукотрпан посао који подразумијева да се на њему проводи много времена, да се ради до касно. Овоме су допринијели моји најближи сарадници који су уз мене низ година, који раде тешке и одговорне послове и породица која мора дати допринос тешком и изазовном ангажману, посебно за жену“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске сматра да се овим признањем на неки начин исправља и неправда коју је често осјећала. „Као јавна личност навикнете се да будете стално на удару, али то није увијек једноставно“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је „Независним новинама“ пожељела много успјеха у наредној години, као и свим медијима, али и грађанима.

„Желим им стабилну и мирну Републику Српску. Сигурна сам да ће она таква бити и да ћемо сви заједно радити да нам буде јача. Ово је, на неки начин, подстицај да и даље истрајавамо на том плану“, нагласила је предсједница Цвијановић.