Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић организовао традиционални Божићни домјенак

16/12/2019

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић организовао је традиционални Божићни домјенак у хотелу Кардиал у Бањи Врућици код Теслића, на којем су присуствовали предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић, апостолски нунциј у БиХ монс. Луиги Пецуто, потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић, амбасадор РХ у БиХ Иван Саболић те бројни други званичници, те представници вјерских заједница као и бројни други гости.

У свом говору потпредсједник Јерковић је нагласио како је Божић празник породице и мира када радост Исусовог рођења дијелимо с другима у нади да се радост тога тренутка настави и током цијеле наступајуће године.

Божићни празници су вријеме кад се требамо сјетити јединствених вриједности помирења и опроста, а брига за другога би нам требала бити додатни потицај у промицању хуманости, дијалога и међусобног уважавања.

Вјера у боље сутра уједињује наше грађане без обзира на њихову етничку или вјерску припадност, а божићно вријеме додатна је прилика за јачање међусобне сарадње.

Стога нека нам овај Божић буде потстицај за изградњу друштва толеранције и помирења. У то искрено вјерујем и сматрам да је то пут којим ћемо наставити, рекао је у свом обраћању потпредсједник Јерковић.