Посјета хрватског изасланства бискупском ординијату у Бањалуци

25/01/2019

Представници Бањалучке бискупије, предвођени бањалучким бискупом монс. Фрањом Kомарицом,данас су, 24.01 2019. године, примили хрватско изасланство у Бања Луци.

Разлог посјете је састанак у вези пројеката, који се односе на унапређење квалитета живота Хрвата Бањалучке регије, али и пројеката одрживог повратка и стамбеног збрињавања.

Уз представнике Бањалучке бискупије, састанку су присуствовали у име потредсједника Републике Српске Јосипа Јерковића, савјетник Драган Јуричевић и генерални конзул Републике Хрватске у Бања Луци Златко Kрамарић, а у име хрватског изасланства били су: државни тајник Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске Звонко Милас , државна тајница Министарства вањских и еуропских послова Здравка Бушић и државни тајник Средишњиег државног уреда за обнову и стамбено збрињавање Никола Мажар.

Такође, на састанку су присуствовали у име Министарства регионалног развоја и ЕУ фондова Стела Арнери и савјетница с посебним положајем за питање Хрвата у БиХ Жана Ћорић.