Одржан свечани дефиле поводом обиљежавања Дана Републике Српске

09/01/2020

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске у Бањалуци је данас одржан свечани дефиле.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је циљ обиљежавања Дана Републике показати жељу да се живи у слободи и љубав према Српској.

Предсједница Цвијановић је навела да се Дан Републике ове године обиљежава под слоганом „За сва времена“, који говори да је циљ Српске да толико траје, те да буде стални оквир за наше животе.

„Да буде јака, да је градимо и развијамо, јер није прављена да би трајала само одређени период. Српска су сви наши људи окупљени око ње. Имамо велику љубав народа за Српску и тај капитал морамо очувати, одупирући се заједнички свим изазовима. Ово је дан када славимо слободу коју уживамо јер су неки људи дали своје животе и дијелове тијела да бисмо ми живјели у миру“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске је свима честитала Дан Републике који показује заједништво и снагу Српске, која никоме није сметња, те поручила „Волимо Српску и наш рођендан!“, „Живјела Република Српска!“.

Предсједница Цвијановић је истакла да Српска, обиљежавајући свој дан, никоме не жели зло, додајући да су људи у Републици знали за времена када слободе није било и када се она стицала и освајала.

„Поносна сам што сваке године све више успијевамо показати шта знамо и колико је важно да функционишемо добро. Двадесет осам година постојања Српске је озбиљан период и значи да смо прошли многа искушења. Ми смо издржали и када су нам предвиђали да ћемо нестати, умријети, бити избрисани. Издржали смо зато што волимо, живимо, радимо и дјелујемо у интересу Српске“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да нема намјеру да квари Дан Републике реагујући на изјаве оних који је оспоравају, изразивши наду да ће народ и институције Српске, окупљени као данас, и даље обиљежавати 9. јануар, те улагати напоре да Република сваке године у слободи све више напредује. „Српска је отворена за свакога ко овдје живи и намјеравамо да сигурним кораком идемо у будућност“, поручила је предсједница Републике.