Обилазак новоизграђеног тениског комплекса пред почетак АТП турнира „Српска опен“

15/04/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је данас новоизграђени тениски комплекс у Парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци, гдје ће бити одржан турнир „Српска опен“.

Предсједник Републике изјавио је да је изградњом тениског комплекса у Бањалуци стављен печат на једно вријеме и истакао да данас почиње незаборавних седам дана у овом граду, гдје ће бити одржан турнир „Српска опен“.

„Овдје је све спремно, све је сигурно и ово је мјесто које ће обиљежити не само оне који су ово радили, него и Бањалуку и Републику Српску“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је навео да је на почетку изградње овог комплекса било скепсе, али да је све завршено у кратком року, те нагласио да је ово јединствена прилика за Српску и Бањалуку.

Предсједник Додик је поново захвалио свима који су учествовали у овом пројекту, од премијера Српске Радована Вишковића, министра финансија Зоре Видовић, градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, предсједника Народне скупштине, посланичких клубова, људи који су бдјели над техничким детаљима, са директором турнира Ђорђем Ђоковићем на челу.

„Урадили смо нешто што ће ставити печат на ово временско дешавање у Бањалуци.
Ово ће остати догађај који ће сигурно обиљежити и вријеме које долази и често ће се о овоме говорити. Оно што је најважније, бићемо виђени на многим дестинацијама у свијету“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је пожелио свим играчима успјех и добре спортске резултате.

Што се тиче временске прогнозе за наредне дане, предсједник Додик је рекао да постоје правила у тенису – у случају када пада киша не игра се, чим престане наставља се.

„Ово је свјетски догађај и тако је и уређено. Мени дјелује врхунски“, закључио је предсједник Републике, који је тениски комплекс посјетио у друштву директора турнира Ђорђа Ђоковића, предсједника Тениског савеза Републике Српске Драшка Милиновића и предсједника Организационог одбора турнира „Српска опен“ Бојана Вујића.

„Српска опен 2023“ је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци. Турнир почиње сутра и трајаће до 23. априла.