На иницијативу предсједнице Републике Српске одржана прва сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини

17/04/2019

На иницијативу предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић данас је у Палати Републике одржана прва сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне државе Хрватске /НДХ/ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

На сједници су изабрани предсједник и потпредсједници Организационог одбора, именовани чланови Извршног одбора, те утврђен оквирни програм парастоса и помена жртвама злочина-геноцида.

Организациони одбор за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и Доњој Градини утврдио је термин одржавања централне манифестације – 05. мај 2019. године, а дан раније, 04. маја 2019. године у Козарској Дубици биће одржана академија посвећена свим јасеновачким жртвама.

Организациони одбор позвао је грађане Републике Српске да у што већем броју присуствују обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида из Другог свјетског рата у Доњој Градини.