Svim učenicima koji polaze u prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj poklon knjiga „Azbučica”

01/09/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučio je da svim učenicima koji polaze u prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj pokloni knjigu „Azbučica“.

Od sutra do kraja naredne sedmice svi učenici prvih razreda u Srpskoj, njih više od 10 hiljada će dobiti ovu vježbanku, posvećenu prije svega učenju čitanja i pisanja, koja na 163 stranice, prema najsavremenijim pedagoškim standardima, uvodi djecu u svijet pisanja i čitanja ćirilice. Ova vježbanka je koncipirana tako da djeci omogući da uče kroz zabavu zbog čega se u samoj vježbanci nalazi veliki broj interaktivnih zadataka, mozgalica, sjeckalica, rebusa i slagalica koje su prilagođene djeci koja uče čitanje i pisanje.

„Odlučio sam da vam poklonim ovu knjigu jer će ona pomoći da naučite da pišete i čitate, da naučite našu azbuku, našu ćirilicu. Ova knjiga će pomoći da napišete svoje prve poruke baki i djedu, roditeljima i drugarima, da pročitate svoju prvu knjigu i prvu pjesmu, a neki od vas i da stvore svoje pjesme, priče i knjige! Drago mi je što na ovaj način mogu biti dio vašeg polaska u školu“, naveo je predsjednik u pismu svim prvačićima u Srpskoj.

„Polazak u školu i školovanje neka budu put novog znanja, novih drugarstava i prijateljstava! Neka svaki novi školski dan i svi raspusti koji dolaze ispune djetinjstvo i odrastanje radošću, radoznalošću, maštom, srećom i ljubavlju! Želim da znate i nikada ne zaboravite da je svako od vas koji je sada krenuo u školu najveće bogatstvo Republike Srpske i da će vaša Republika Srpska uvijek biti zemlja koja vas voli!“, zaključio je predsjednik u pismu.