Predsjednica Republike Srpske posjetila preduzeće „Ela tekstil Kalcedonija“

17/06/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas preduzeće „Ela tekstil Kalcedonija” koje se nalazi u okviru Agroindustrijske zone Nova Topola.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je preduzeće „Ela tekstil Kalcedonija“ najbolji primjer saradnje imeđu lokalnog i republičkog nivoa vlasti i stranih investitora.

„Kada dođe jedan strani investitor on može da služi kao najbolja poruka ostalima. Kada je Vlada Srpske podržavala uspostavljanje ove industrijske zone, znali smo da će ona biti značajna za razvoj Gradiške i dodatno zapošljavanje. Taj cilj je postignut”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska i Gradiška imaju stranog investitora koji ima dobro iskustvo sa Srpskom i Srpska sa njim.

„Impresionirana sam onim što vidim u ovom preduzeću. To je jedan uređen sistem i služi na čast Gradišci, Srpskoj i investitoru”, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Republike Srpske, Gradiška je stigla među one lokalne zajednice koje su slanjem pozitivnih poslovnih poruka uspjele da privuku i privlače sve veći broj stranih investitora.