Predsjednik Republike Srpske prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru

24/09/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru, svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Predsjednik Republike rekao je da je Saborna crkva mitski objekat za srpski narod u Hercegovini i da je veoma važno obezbijediti sredstva za završetak ove svetinje.

“Ovo je mitski objekat za srpski narod u Hercegovini, cijeloj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jedan od najvećih hramova koje je ikada izgradila Srpska pravoslavna crkva. Zato je važno da smo danas ovdje”, poručio je predsjednik  Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je to pokazatelj sabiranja, okupljanja, snage, da se obnovi ova svetinja koja je srušena u zločinačkom činu snaga hrvatske odbrane i muslimana.

“Vjerujem da je današnji dan važan po tome što je ovdje Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, ali i zato što ćemo, vjerujem, obezbijediti sva dodatna potrebna sredstva da završimo ovaj hram onako kako je i predviđeno projektom i da bude predat našim vjernicima, vjerujućem narodu. Drago mi je što vidim zaista mnogo ljudi ovdje koji su došli da budu zajedno”, rekao je predsjednik Republike Srpske.

Fotografija: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja
Fotografija: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Dona Katušić