Svečano otvorena zgrada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

24/10/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas svečanom otvaranju zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je na svečanosti da Srpska danas obilježava još jedan veliki uspjeh.

“Objekat je izgrađen naporom i željom mnogih. Danas imamo ovo zdanje uz finansiranje Republike Srpske kao dokaz da Srpska to može”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske čestitao je dekanima, profesorima i studentima otvaranje objekta, te istakao da se nikada nije željelo odustati od ovog projekta uprkos svim izazovima.

Predsjednik Dodik rekao je da je Republika Srpska danas stabilna i bezbjedna, uprkos potpunoj svjetskoj geopolitičkoj nestabilnosti, te da će takva i ostati.

Predsjednik Republike naveo je da je Srpska vječito bila pod izazovima i pritiscima i da je ključno pitanje ovog vremena i generacije odbrana javne imovine Republike Srpske.

“Šta bi Šumarski fakultet radio da šume premjestimo na nivo BiH?”, upitao je predsjednik Dodik i poručio akademskim građanima da moraju razumjeti vrijeme u kome se vodi borba za Republiku Srpsku.

“Borba za Republiku Srpsku je svakodnevna. Danas se borimo da generacijama ostavimo stabilnu državu”, rekao je predsjednika Srpske.

Fotografija: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja