Sastanak sa rukovodstvom opštine Vlasenica

04/02/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Vlasenici sa rukovodstvom te opštine.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da će skijaški centar “Igrišta” u Vlasenici biti izgrađen i da će biti na ponos svih, ističući da je riječ o dobrom projektu, o čemu govori i činjenica da postoje investitori koji žele da grade sadržaje na Igrištima.

Predsjednik Srpske je rekao da je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem razgovarano o realizaciji ovog projekta, što će zajednički koordinisati opština, Olimpijski centar “Jahorina” i Vlada, odnosno resorno ministarstvo.

Predsjednik Dodik je najavio da će u narednih nekoliko dana u Vlasenici biti održan sastanak o daljoj realizaciji izgradnje skijaškog centra “Igrišta”.

“Učinićemo sve da se to završi. Intenziviraćemo radove na Igrištima, danas smo se dogovarali kako to da učinimo. Neće biti urađeno ništa mimo regulacionog plana i mimo pravila, niti će biti divlje gradnje”, istakao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je naveo da će biti birani najbolji investitori koji mogu brzo da naprave hotele i da se taj sadržaj na Igrištima što prije završi.

Predsjednik Dodik je pohvalio načelnika Kraljevića na njegovom angažmanu da se realizuje ova investicija, koja će, kako je rekao, biti urađena uz sve teškoće u procedurama koje nisu male.

“Jasno je vidljivo da će to nesumnjivo imati benefite za lokalnu potrošnju”, rekao je predsjednik Republike i dodao da nijedno pitanje koje je načelnik opštine Vlasenica otvorio nije ostalo bez njegovog odgovora.

Predsjednik Republike je istakao da je veoma ponosan na ono što je urađeno u Vlasenici, dodajući da su građanima sa skijaškim centrom “Igrišta”, koji je velika investicija, vratili nadu da se ovd‌je mogu graditi razni sadržaji.

Predsjednik Dodik je poručio da je načelnik Kraljević na najbolji način postavio sinergiju između opštine i Republike i da Vlasenica može da bude primjer takve dobre saradnje.

“Da nije bilo toga ne bi se desila ni `Igrišta`, koja su stavljena na teret republičkih sredstava. Sve što se radi, radi se na teret sredstava Vlade Republike Srpske da bi ovaj narod ovd‌je imao dobrobit”, naglasio je predsjednik Srpske i dodao da će biti završen i dom.

Predsjednik Republike je potvrdio da će saradnja sa lokalnom vlašću koju predvodi načelnik Kraljević biti nastavljena.

“Imajući u vidu u kakvim smo se mi okolnostima nalazili, usudio bih se da kažem da smo u Vlasenicu uložili više nego što je to učinjeno u prethodnih 20, 30 godina”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je izjavio da je načelnik Kraljević čovjek koji autoritetom može da obezbijedi da bilo koji problem koji ovd‌je postoji bude riješen.

“Vjerujem da ćemo nastaviti da sarađujemo, ja to uopšte ne dovodim u pitanje”, naveo je predsjednik Republike i dodao da će biti nastavljen projekat koji se odnosi na brzi put koji treba da prođe i kroz Vlasenicu.