Na poziv predsjednice Republike Srpske održan sastanak na kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine, srpski član Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministara

04/09/2021

Na poziv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović danas je u Tesliću održan sastanak na kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Predsjednica Cvijanović je izjavila da je održan sastanak najviših funkcionera Republike Srpske i predstavnika Srpske na najvišim pozicijama na nivou BiH s obzirom na to da dobijaju, nažalost, uznemirijuće informacije i poruke koje se odnose na lijep događaj kakav je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

“Suočeni smo sa raznim lošim porukama koje dobijamo sa mjesta koje bi trebalo da bude svečano i praznično, a koje zabrinjavaju. Suština današnjeg sastanka jeste naša poruka svim građanima da treba da promovišemo mir i da je Republika Srpska čvrsto uz mir i ono što on znači i što donosi. To podrazumijeva i da treba da se poštuje svaka vjerska zajednica i njeni uzvišeni događaji i ciljevi”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske istakla je da je glavno opredjeljenje Republike Srpske mir i da njeni zvaničnici žele da ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Crnoj Gori protekne mirno u skladu sa utvrđenim crkvenim pravilima, te da taj svečani čin bude praznik za sav vjerujući narod.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da svi ljudi treba da pokažu poštovanje prema tom svetom događaju koji treba da protekne u prazničnoj atmosferi.