Predsjednica Republike Srpske položila vijence povodom obilježavanja Dana Republike Srpske

08/01/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, položila je danas vijenac na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija”.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da treba poštovati svaku žrtvu datu za Srpsku i izrazila uvjerenje da će Republika Srpska svake godine biti sve jača i razvijenija jer je pokazala kapacitet institucija boreći se sa raznim problemima.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da se nikada ne smije prestati sa iskazivanjem poštovanja prema svemu što je dato i ugrađeno u temelje Republike Srpske.

“Sloboda je stvarana mukotrpno uz mnogo ljudskih žrtava, ljudi su ostali bez dijelova tijela, a materijalna razaranja su ogromna”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je istakla da Republika Srpska danas živi u slobodi, razvija se, suočava se sa različitim izazovima, ali ih i prevazilazi.

“To nas ne smije odmaći ni na koji način od onoga što su prave vrijednosti i kada je riječ o stvaranju Republike Srpske, ali i kada je riječ o njenom razvojnom putu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je uvjerena da će Republika Srpska svake godine, za svaki Dan Republike i za svaki drugi važan praznik biti sve jača i razvijenija.

“Pokazali smo kapacitet institucija Republike Srpske boreći se sa raznim problemima – političkim pritiscima, ekonomskim nedaćama, te epidemijom virusa korona, savladavajući te prepreke i uspostavljajući sve čvršću vezu naših institucija i građana”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, položila je vijence i na Trgu palih boraca NOR-a, Spomen kosturnici i na grobnici 12 banjalučkih beba.