Predsjednica Republike Srpske uručila ključeve novog kombi vozila i prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju sportskog kampa u Šipovu

23/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u mjestu Pljeva kod Šipova uručila ključeve novog kombi vozila za prevoz učenika i nastavnika Osnovne škole „Rade Marijanac“ iz Strojica.

Predsjednica Cvijanović rekla je da joj je drago što su za učenike iz budžeta Predsjednika izdvojena sredstva za novi kombi, čija je vrijednost 50.000 KM, te ocijenila da će vozilo biti od koristi.

„Cilj je da djeca bezbjedno stignu do škole, a roditelji da manje brinu“, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je, u okviru posjete Šipovu, prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju sportskog kampa „Stevan Marković“ na lokaciji Topole.

Predsjednica  Cvijanović rekla je prilikom polaganja kamena temeljca da je cilj da ovaj kamp, koji nosi ime istaknutog sportiste, policajca i srpskog borca, bude na dobrobit sportista i omladine.

U ovaj kamp će po osnovu ranije donacije Vlade Srbije biti uloženo oko 200.000 KM.

Predsjednica Republike je u obraćanju poručila da će uvijek podržavati pozitivne stvari poput ove s ciljem da kamp postane jedan od republičkih prioriteta i služi sportistima i omladini da postižu što bolje rezultate.

„Ponosna sam na ovaj kamp i cilj je da se odužimo ljudima poput Stevana Markovića koji su nas zadužili i život dali za Srpsku. Isto tako važno je da zadržimo ljude u Šipovu i svim drugim gradovima i mjestima Srpske“, rekla je u obraćanju predsjednica Srpske i dodala da je početak realizacije projekta sportskog kampa nastavak realizacije projekata republičke vlasti i lokalnih zajednica.

„Institucije i Vlada Srpske su u opštinu Šipovo po raznim osnovama do sada uložile oko 35 miliona KM, a samo lani 650.000 KM u lokalnu putnu infrastrukturu. Za donatorska sredstva Srbije, koja su stigla na našu inicijativu, zahvalna sam rukovodstvu te zemlje“, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike istakla je da će institucije Srpske podržati dalji razvoj kampa, jer je cilj da zaživi i bude na dobrobit sportistima.

„Ovde imamo regionalni potencijal i tradiciju kada je riječ o borilačkim sportovima, pa i raftingu. Biće tu realizovano još dobrih projekata, poput školskih i onih na planu putne komunikacije“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prethodno je predsjednica Republike Srpske,u okviru posjete Šipovu, sa načelnikom ove opštine, dočekala raftere koji su učestvovali u „Plivskoj regati“, koja se organizuje u okviru „Dana Šipova“.