Obilježen Dan policije Republike Srpske

04/04/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas obilježavanju Dana policije Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske poručio je da je policija Srpske garant bezbjednosti Republike i svih njenih građana, da je opredijeljena za mir i nema namjeru da prelazi međuentitetsku liniju.

Predsjednik Dodik je rekao da nikada ne smiju biti zaboravljeni pripadnici policije Republike Srpske koji su dali svoje živote za odbranu srpskog naroda i stvaranje Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je rekao da je ponosan na činjenicu da je pripadao garnituri političara koji su se prilikom reforme policije borili da se sačuva policija Srpske, te ukazao da je Vlada Srpske uložila značajna materijalna sredstava za jačanje i obuku policije.

“Školujemo patriote koji su spremni da brane slobodu na ovim prostorima”, rekao je predsjednik Dodik i dodao da Srpska traži da se poštuju njena prava.

Predsjednik Srpske je rekao da srpski narod želi Republiku Srpsku koja ima svoj status koji je definisan u Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH, te da ne želi BiH koja je mimo dejtonskog ustava.

“Pokušaji nametanja dokumenta u UN donijeće štetu BiH. Šta god uradili, neće im pomoći, posebno Kristijan Šmit i američki ambasadori, ne pitajući nas šta želimo”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je istakao da je Republika Srpska stabilna i slobodna i da živi svoj život pored svih onih koji pokušavaju da je ospore i umanje njen značaj.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja