Predsjednik Republike razgovarao sa episkopom Zahumsko-hercegovačkim i primorskim G. Dimitrijem

19/03/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas, u Eparhijskom domu u Trebinju, sa episkopom Zahumsko-hercegovačkim i primorskim G. Dimitrijem gdje su razgovarali o realizaciji projekata na prostoru Eparhije, a posebno u Mostaru.

“Razgovarali smo o projektima koje treba dalje da nastavimo. Jedan od najvažnijih je u Mostaru, ali i na prostoru čitave Eparhije da vidimo gdje i šta možemo da pomognemo”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je dodao da Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska može da služi za primjer saradnje crkve i vjerujućeg naroda, ali i za odnos koji je važan između države i crkve, odnosno opština na ovom području i republičke vlasti.

Predsjednik Dodik je poručio će i u budućnosti nastaviti najbolju moguću saradnju.

Predsjednik Republike Srpske je naglasio da sav srpski narod i sve srpske države moraju da budu zahvalne Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ne samo zbog istorije, nego i zbog sadašnjosti i budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja