Predsjednik Republike Srpske razgovarao sa predsjednikom Republike Tatarstan

21/02/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Kazanju sa predsjednikom Republike Tatarstan Rustamom Minihanovim.

Predsjednik Dodik je poslije sastanka sa predsjednikom Minihanovim rekao da se treći put susreću i da je ova posjeta bila više nego uspješna.

“Imamo mnogo šta da vidimo i pokušamo da sarađujemo u oblasti IT-a, mašinogradnje, poljoprivrede i drugih djelatnosti, koje su ovdje veoma razvijene. Tatarstan i glavni grad Kazanj su domaćini manifestacije na globalnom nivou i koliko znam u toku ove godine biće održan i forum BRIKS-a”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je naveo da je Tatarstan jedna od razvijenih republika Ruske Federacije.

“Doći ovdje je doći među prijatelje”, rekao je predsjednik  Srpske i dodao da je u vrijeme raspada SSSR-a predsjednik Tatarstana održao jedinstvo pravoslavaca i muslimana, nije dozvolio konflikt i zato su oni danas jedna od najrazvijenijih republika Ruske Federacije.

Predsjednik Dodik je naveo da su oni jedinstveni, da tamo nema mogućnosti da se vide različita tumačenja aktuelnih događaja, čak ni za Ukrajinu.

“Ono što možete da čujete ovdje, jeste da su prijatelji uvijek dobrodošli. Vodićemo se njihovim primjerom”, istakao je predsjednik Republike Srpske i naglasio da je međunacionalna saradnja ono čime se posebno ponose.

Fotografija: atvbl.rs