Sastanak sa predsjednikom bjeloruske Akademije nauka

19/02/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Minsku sa predsjednikom bjeloruske Akademije nauka Vladimirom Grigorevičem Gusakovom.

Tom prilikom, predsjednik Republike Srpske upisao se u Knjigu počasnih gostiju Akademije.

Predsjednik Republike izjavio je da mu je velika čast što je posjetio bjelorusku Akademiju nauka i istakao da je primjena naučnih rješenja nešto što izdvaja Bjelorusiju.

Predsjednik Srpske je rekao da je inpresioniran dostignućima Akademije, kako rada tako i optimizmom ljudi koji rade u toj ustanovi.

“Biti slobodan, danas, znači biti svoj, proizvesti za potrebe naroda dovoljno i biti u regionalnom i svjetskom vrhu je ono što sam naučio ovd‌je. Hvala veliko, prijatelji!”, naveo je predsjednik Dodik.

U delegaciji, koju predvodi predsjednik Srpske, su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i počasni konzul Bjelorusije u BiH Nedeljko Elek.

Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 20240219_predsjednik-republike-sa-predsjednikom-bjeloruske-akademije-nauka_foto-atv_05-1024x771.jpg

Fotografije: atvbl.rs