Predsjednik Republike Srpske prisustvovao prijemu koji je organizovala ambasada Kine u BiH

09/02/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je oproštajnom prijemu ambasadora Đi Pinga i prijemu povodom kineske Nove godine koji je organizovala ambasada Kine u BiH.

Predsjednik Dodik izjavio je da je Kina zemlja koja se nikada nije miješala u unutrašnja pitanja BiH, kao što to čine Amerika i još neke zemlje.
Predsjednik Dodik istakao je da je saradnja Republike Srpske i Kine uspješna, kao i da je uvjeren da će uspješna saradnja biti nastavljena i sa novim ambasadorom, a za dosadašnjeg je rekao da ima autoritet i da na najbolji mogući način predstavlja svoju zemlju.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da Kina i Đi Ping uvažavaju specifičnosti i ne miješaju se u unutrašnje stvari BiH, što je najvažnija stvar.

“Ne miješa se, za razliku od Amerike i nekih drugih koji ovd‌je svaki dan vrve od priče kako će se umiješati u neki proces, držeći nam predavanja kako treba da živimo i kakve odluke da donosimo”, rekao je predsjednik Dodik nakon prijema kod kineskog ambasadora.

Predsjednik Republike zahvalio je za nemiješanje u unutrašnja pitanja BiH i ambasadoru Đi Pingu i prethodnim ambasadorima, kao i Kini, njihovom narodu i predsjedniku za razumijevanje.

“Zahvalan sam im i za mogućnost da koristimo platformu `Pojas i put`”, rekao je predsjednik Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske izrazio je zahvalnost i zbog izgradnje Termoelektrane “Stanari”, koja je urađena kineskom tehnologijom i koja se pokazala kao najbolja u tom trenutku.

“Ne samo to, nego i gradnja bolnica, puteva.. Bolnica koju smo radili sa kineskim partnerom `Sinofarmom` je završena i mislim da će u maju biti otvorena bolnica u Doboju”, rekao je predsjednik Milorad Dodik.

Fotografija: SRNA