Oproštajna posjeta ambasadora Narodne Republike Kine u BiH

29/01/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Đi Pinga /Ji Ping/.

Predsjednik Republike upoznao je ambasadora Kine u BiH o političkim prilikama u Srpskoj i BiH, izrazivši punu opredijeljenost institucija Srpske ka dijalogu, očuvanju mira i stabilnosti, uz dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH.  

Sagovornici su se složili da su Republika Srpska i Kina ostvarile veoma intenzivnu saradnju u različitim oblastima na obostrano zadovoljstvo.

Predsjednik Dodik je posebno naglasio pozitivna iskustva sa kineskim kompanijama u realizaciji značajnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, energetike i zdravstva.

Predsjednik Republike je ovom prilikom istakao opredijeljenost Srpske za nastavak i unapređenje saradnje sa Kinom i zahvalio kineskom ambasadoru na uspješnoj saradnji, velikoj podršci u zajedničkim projektima, kao i partnerskom odnosu, te mu poželio uspjeh na profesionalnom i ličnom planu.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja