Predsjednik Dodik poklonio povodom obilježavanja školske slave – Svetog Save učenicima drugog razreda knjigu „Moja Srpska od A do Š“

26/01/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poklonio je, povodom obilježavanja školske slave – Svetog Save, svim učenicima drugog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj knjigu „Moja Srpska od A do Š“.

Knjiga „Moja Srpska od A do Š“ kroz grafike i tekst prilagođen djeci ovog uzrasta opisuje važne pojmove u vezi sa Republikom Srpskom te u isto vrijeme pomaže djeci da nauče ćirilicu, ali i više o svojoj otadžbini.  

Od danas do kraja naredne sedmice svi učenici drugih razreda u Srpskoj, njih oko 10 hiljada, dobiće na poklon knjigu.

„Dragi đaci, srećan vam Savindan, neka donese mnogo novog znanja, ali prije svega radosti vama, vašim učiteljima i roditeljima, jer su oni jednako važni u vašem obrazovanju i vaspitanju!” navodi se u pismu predsjednika kojim se obratio đacima.

Predsjednik Republike Srpske takođe je povodom početka ove školske godine svim učenicima prvih razreda poklonio „Azbučicu“, vježbanku, posvećenu prije svega učenju čitanja i pisanja, koja na 163 stranice, prema najsavremenijim pedagoškim standardima, uvodi djecu u svijet pisanja i čitanja ćirilice. 

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja