U okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske održana šesta sjednica Senata Republike Srpske

09/01/2024

U okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske danas je u Banjaluci održana šesta sjednica Senata Republike Srpske, posljednja u ovom sedmogodišnjem mandatu, kojom je predsjedavao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Novoimenovani senatori Aleksandar Vulin i Anton Kasipović položili su zakletvu tokom današnje sjednice Senata, a tom prilikom predsjednik Republike Srpske naglasio je da će u narednom periodu imenovati nove članove Senata.

Predsjednik Republike Srpske zahvalio se na dugogodišnjoj saradnji osamnaestorici senatora, koji po Zakonu o Senatu više ne mogu biti ponovo imenovani, istakavši da su oni svojim radom dali odgovore na pitanja od posebnog značaja za politički, nacionalni, ekonomski i kulturni razvoj Republike Srpske.

Senatori Republike Srpske pružili su snažnu podršku rukovodstvu Republike Srpske u njihovom radu na odbrani ustavne pozicije Srpske i njihovom zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.

Sjednici su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske/Borislav Zdrinja