Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH i direktorom Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Peterburga

09/01/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim i direktorom Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije (Aleksandrinskog teatra) iz Sankt Peterburga Sergejom Jemeljanovim.

Ovom prilikom, predsjednik Republike je izrazio zahvalnost ambasadoru Kalabuhovu na podršci i saradnji, naglasivši da je on istinski prijatelj Republike Srpske.

Direktor Aleksandrinskog teatra Sergej Jemeljanov još jednom se zahvalio predsjedniku Dodiku na uručenom odlikovanju povodom Dana Republike Srpske – Ordenom Njegoša II reda, naglasivši da je ponosan i počastvovan ovim visokim odlikovanjem.

Predsjednik Dodik istakao je da je  Nacionalno dramsko pozorište Rusije (Aleksandrinski teatar)  počastvovalo poklonike pozorišne umjetnosti i pružilo im priliku da uživaju u vrhunskoj umjetnosti, koja predano njeguje uzajamnu ljubav između publike i teatra.

Na sastanku je izraženo opredjeljenje da će zajednička saradnja pozorišnih kuća Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i razvoj kulturnih veza između bratskih naroda u narednom periodu biti sve jača i uspješnija.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja