Svečani prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske

08/01/2024

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske večeras je, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, upriličen svečani prijem.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su ovo dani kada proslavljamo mnoge praznike, okupljamo se s ljubavlju i radujemo dobronamjernim gostima sa kojima provodimo najvažnije i najdragocjenije vrijeme.  

Predsjednik Dodik je rekao da se Republika Srpska pokazala sposobnom da se odbrani od političkih i ostalih nasrtaja prethodnih godina, da razvije ekonomiju, održi javni, društveni i politički život, izgradi institucije i da bude voljena.

“Da nije ljubavi koju ovaj narod ima za Republiku Srpsku ona bi davno zgasnula i nestala. Ali ova ljubav koja se pretvara u jedan snažan karakter da se izborimo i nastavimo dalje – najvažnija je stvar njenog postojanja”, naglasio je predsjednik Srpske.

Predsjednik  Republike je dodao da se o Srpskoj priča mnogo, prijatelji istinu, ali ima i onih koji pričaju da je ona nešto loše i izrazio uvjerenje da će i sljedeće godine Srpska slaviti Dan Republike, uprkos naporima pojedinaca da tako ne bude.

“Ponosan sam na činjenicu da sam 20 godina na čelu Republike kao predsjednik, premijer ili član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Ne smatram da sam čovjek koji je Republika Srpska, ali što se mene lično tiče moja porodica i Republika Srpska je isto”, poručio je ovom prilikom predsjednik Dodik.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja