Povodom Dana Republike Srpske položeni vijenci

08/01/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, položio je danas vijence na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija” i na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da Srpska Dan Republike obilježava kao bolja, jača, te politički i institucionalno stabilnija i uređenija.

“Polaganjem vijenaca za poginule borce i žrtve fašističkog terora, kao i poginule borce u Drugom svjetskom ratu, te za 12 banjalučkih beba počinjemo obilježavanje Dana Republike”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je istakao da Republika Srpska pokazuje sposobnost da upravlja procesima i egzistira u otežanim okolnostima u kojima pojedine zemlje Zapada vode hibridni rat protiv nje.

“Taj rat podrazumijeva specifične mjere kojima možemo da svjedočimo posljednjih mjeseci i dana. U svakom slučaju mi smo veoma odlučni da očuvamo stabilnost i mir uz poštivanje ustava Srpske i BiH. Time želimo da sačuvamo tekovine mirovnog procesa koji je završen u Dejtonu i kojim je podaren politički sistem u BiH kojim se podrazumijeva visoka samostalnost i autonomija Srpske. To je ono što hoćemo i čemu težimo”, poručio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Republika Srpska pokazala da je zajednica ljubavi i solidarnosti.

“Proslavili smo mnoge praznike posljednjih dana i svim ljudima koji slave Božić želim mir i blagostanje uz tradicionalni pozdrav: `Mir Božiji – Hristos se rodi!`”, poručio je predsjednik Dodik.

Foto: Kabinet predsjednika Republike Srpske/Borislav Zdrinja