Predsjednik Republike Srpske obišao novu Bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju

27/12/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić obišli su novu Bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da izgradnja bolnice u Doboju dokazuje da Srpska u okolnostima u kojim se svijet suočava sa krizama pokazuje sposobnost da realizuje jedan ovakav značajan projekat sa svojim partnerima iz Kine.

Predsjednik Dodik je istakao da je ponosan na sve one koji su od prvog dana dali podršku projektu izgradnje nove bolnice u Doboju koja je potrebna ovom gradu.

“Ovo nije samo zgrada, nije samo oprema, nego sposobnost naše administracije da prati najsavremenije standarde, da se edukuje i traži da se poštuju ugovori”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je ukazao da realizacija ovog projekta predstavlja rezultat ogromnog napora društva, rukovodstva Srpske, Ministarstva zdravlja, te kineskih prijatelja kojima je zahvalio za podršku.

“Pokazali su sposobnost da mogu da naprave ovakav objekat po najboljim standardima. Bilo je raznih iz okruženja koji su nas uvjeravali da to nije moguće, a sada kada ovo vidimo, onda kažemo da oni nisu bili u pravu. Hvala našim prijateljima Kinezima”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je naveo da je cilj bio rekonstruisati čitav bolnički centar u Doboju kako bi ljekari i medicinsko osoblje imali korektne uslove za rad.

“Ovaj posao nije nimalo lak, ali to je opredjeljenje ljudi koji imaju ljubav da pomažu drugima”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je dobojska bolnica potpuno kadrovski popunjena, te izrazio uvjerenje da će objekat nove bolnice biti završen krajem marta ili u aprilu.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja