Predsjednik Republike i Njegova svetost patrijarh srpski posjetili Medicinski fakultet u Foči

26/11/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas zajedno sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem Medicinski fakultet u Foči.

Predsjednik Republike, u današnjem obraćanju studentima Medicinskog fakulteta, rekao je da podrška vlasti u Srpskoj neće izostati kako bi im bili obezbijeđeni dobri uslovi za učenje i za rad.

“Vi, koji ste, da ne kažem, posebno nadareni, vi koji se školujete na jednom od najtežih fakulteta, jer vaše školovanje traje permanentno, ne završavate fakultet kao ostali studenti već morate da idete na specijalizaciju i dalje se usavršavate”, naglasio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je napomenuo da su odobrena i sredstva za novi studentski dom, te da je to veoma bitno za studente.

Predsjednik Republike zaželio je uspjeh studentima u školovanju i karijerama, rekavši da se školuju za jedan od najplementijih poslova i da upravo iz tog razloga treba da preuzmu i veću odgovornost u društvu.

Predsjednik Dodik je naglasio da njegova podrška nikada neće izostati i da je ponosan što je bio poslanik u Narodnoj skupštini Srpske koja je prije 30 godina donijela odluku da u Foči bude formiran Medicinski fakultet.

Fotografija: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja