Otvoreni novi objekti u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica”

21/10/2023

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas su otvoreni novi objekti, a vrpcu su svečano presjekli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac.

Nakon sastanka sa ministrima i direktorima javnih preduzeća predsjednik Dodik, zajedno sa ministarkom Grujičić, obišao je objekte u Specijalnoj bolnici “Mlječanica”, a povodom današnjeg otvaranja novih objekata – hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova obavljen je i vjerski obred.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da je ponosan na činjenicu da Srpska ima kapacitete i sposobnosti da osmisli i izvede tako složene i važne projekte kao što je rekonstrukcija i izgradnja Zdravstveno-turističkog centra “Mlječanica”, u koji je do sada uložila 27 miliona KM.

Predsjednik Dodik rekao je da je Specijalna bolnica “Mlječanica” postala savremeni zdravstveno-turistički centar, s ciljem da se podigne na nivo koji će privući pažnju, ne samo lokalnog stanovništva i građana Republike Srpske, nego i šire.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je ponosan što je imao priliku da zajedno sa direktorom ove banje Darkom Banjcem, premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i finansija Srpske Zorom Vidović donese odluku koja nije bila nimalo laka – da ove godine odvoje 27 miliona KM samo za ovaj projekat ovdje, koji je realizovan.

Predsjednik Srpske je najavio da u Zdravstveno-turističkom kompleksu “Mlječanica” predstoji uređenje okoline, a da je planirana i rekonstrukcija prilaznog puta i unapređenje ponude koju ima ova banja jer je informisan da više od 300 ljudi čeka da se tu smjesti.

“Naš koncept je da animiramo nekog od privatnika da uloži u izgradnju hotela, koji bi mogao da bude komercijalan i iskoristi sve prednosti koje smo ovdje ponudili”, rekao je predsjednik Dodik i dodao da je zadatak države da gradi osnovnu infrastrukturu.