Predsjednik Republike čestitao Srpskom pjevačkom društvu „Jedinstvo“ iz Banjaluke 130 godina postojanja

17/10/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Srpskom pjevačkom društvu „Jedinstvo“ iz Banjaluke povodom 130 godina postojanja.

„Sa velikim zadovoljstvom upućujem vam najsrdačnije čestitke  povodom 130 godina postojanja Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“. Ovo je veliki jubilej i važan momenat u istoriji vašeg društva, koje je kroz sve ove godine doprinijelo bogatstvu srpske kulture i naslijeđa.

Vaša posvećenost i strast prema pjevanju i kulturi odrazili su se kroz mnoge nastupe i projekte koji su obogatili živote mnogih ljudi u Republici Srpskoj, ali i širom svijeta. To je postignuće dostojno ponosa i aplauza.

Neka vam ova velika 130. godišnjica bude prilika za razmišljanje o bogatoj istoriji vašeg društva, ali i za nove početke i izazove u budućnosti. Nastavite da njegujete pravoslavnu duhovnu muziku i promovišete srpsku kulturu sa istom strašću i posvećenošću kako ste to činili i do sada.

Želim vam sve najbolje u narednim godinama i veliki uspjeh u svim vašim budućim aktivnostima. Neka „Jedinstvo“, noseći sa sobom bogatstvo srpske muzičke tradicije,  neprestano raste, neka u njemu uvijek vlada sloga i mir i neka vam svaki novi dan donese puno prilika za uspjeh i napredak“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.