Dopredsjednik Pranjić na sastanku s dopredsjednikom Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslavom Vukovićem

12/10/2023

Dopredsjednik Republike Srpske dr. Davor Pranjić sastao se u Banjoj Luci s dopredsjednikom Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslavom Vukovićem. Sastanak je organiziran u cilju razmjene mišljenja i iskustava u radu, ali je bilo riječi i o mogućoj suradnji između Ureda dopredsjednika i Komore. Razgovaralo se o brojnim inicijativama koje je Komora posljednjih godina uputila bh institucijama u BiH, a sve u svrhu kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta te unaprjeđenja uvjeta poslovanja bosanskohercegovačkih kompanija.

Kako je istaknuto tijekom sastanka, sinergija i udruženo djelovanje institucija vlasti, komora i gospodarstvenika, usmjerenih ka zajedničkom cilju, jedini je način za pokretanje procesa te jačanja imidža BiH kao zemlje koja obiluje prirodnim potencijalima i mogućnostima za investiranje i poslovanje.

Upravo je ovaj sastanak ujedno i poruka spremnosti i želje za zajedničkim radom te međusobnom potporom za dobrobit, ne samo gospodarstvenika, nego i stanovnika BiH.
Dopredsjednik Pranjić izrazio je veliku zainteresiranost za suradnju s Komorom, posebno u oblasti prekograničnih projekata te pružanja podrške u osposobljavanju komorskih kadrova za povlačenje sredstava iz različitih EU fondova.

Na sastanku su dogoveni naredni koraci i daljnje aktivnosti koje bi početkom naredne godine trebale rezultirati gospodarskim forumom koji bi se održao u Banja Luci.