Čestitka povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15/09/2023

Predsjednik Republike Srpske  Milorad Dodik uputio je čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

„Danas Republika Srpska i Srbija zajednički obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji simbolizuje našu vječnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta.

Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo  najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda.

Došlo je vrijeme da  jedinstvo demonstriramo u miru, u volji,  gradeći mostove i puteve koji će nas povezivati i jedne s drugima,  ali i sa drugim narodima i civilizacijama.

Došlo je vrijeme da se ujedinjujemo oko vrijednosti koje će obezbijediti da nas je više na ovoj zemlji, i to ne da bi prijetili drugima, već da bi doprinosili razvoju svoje,  ali i  drugih država u kojima živimo.

Srbima je, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost. Ali dobro znamo da svega toga nema bez života u slobodi. Slobodu ne možemo mijenjati ni za šta, jer ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega. Nisu je mijenjali ni oni u čiju slavu smo uspostavili ovaj praznik.

Cijelom srpskom narodu ma gdje se nalazio čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka vječno vijori!“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.