Саопштење за јавност потпредсједника Прањића

12/05/2023

Kатолички школски центар „Бл. Иван Мерз“ у Бањој Луци, у чијем је саставу Општа гимназија прославио је Дан школе и 18 година рада.


Ова школа је током свог постојања изњедрила мноштво образованих младих људи, који након
школовања пред собом имају широм отворена врата за даљи раст, напредак и интеграцију у модерно друштво које од нас тражи максимум. Наградом „Петар Барбарић“ за одличан успјех и узорно владање ученице Kатарине Борковић, која је проглашена најбољом ученицом на нивоу свих средњих школа католичких школских центара у БиХ, потврђена је чињеница да рад и улагање у одгој и образовање доноси успјех препознат на државном нивоу.


„Kако сам одувијек наглашавао, знање и образовање темељ су нашег друштвеног и привредног
напретка, немају цијену, гарант су наше будућности и темељ човјекова бића. Стога је потребно што више промовисати образовне установе и улагати у образовање. Данас је то Kатолички школски центар, сутра ће то бити Гимназија у Бањој Луци или било која друга школа.“, казао је потпредсједник.


Сазнавши из претходних разговора о проблемима с којима се ова реномирана школа сусреће,
потпредсједник је одлучио да на овај посебан дан, понајприје за ученике и запослене споменуте
одгојно-образовне установе, донира финансијска средства за опремање информатичког кабинета те микроскоп за кабинет биологије, неопходних за нормално и модерно одвијање наставе.
Такође, средства ће бити уложена и у путовање надарених ученика у наредном периоду, као подстицај и награда за сав труд који улажу током кратког, али врло важног дијела њиховог живота.


„Захваљујем директору монс. Ивици Божиновићу, директорици гђи. Сањи Хајдер те професорима на одличној сарадњи. Надам се да ће их рачунари, без којих данас не можемо замислити нормалан радни дан те свакодневно комуницирање, добро служити и бити им један мали, али сигуран подстицај да наставе са својим изврсним радом, да никада не одустају од снова те да се једног дана, када њихови прсти буду цртали и стварали свијет у којем живимо, не устручавају чути и помоћи друге.“, закључио је.