Предсједник Републике присуствовао манифестацији „Хиландар као надахнуће“

25/04/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је вечерас у Бањалуци манифестацији „Хиландар као надахнуће“, у оквиру које је премијерно изведена свечана поема „Хилендар“, српског композитора Владе С. Милошевића.

Овом приликом, предсједник Републике је изјавио да је вечерашњи концерт посвећен Хиландару јединствен догађај и да говори о синергији која постоји између Српске и манастира.

Предсједник Додик изјавио је да ће Српска наћи начин да донесе закон да трајно помаже манастиру Хиландару, који је важан за духовни живот.

„Разговарао сам данас са игуманом манастира. Желимо да направимо што бољу сарадњу. Република Српска ће наћи начина, да као и Србија, донесе закон којим ћемо трајно подржавати живот манастира“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Републике је истакао да му је драго што је манифестација окупила велики број гостију и изразио задовољство јер је у Бањалуци организовано, како је навео, спектакуларно вече.

Kонцерту, осим предсједника Додика, присуствовао је и игуман манастира Хиландар архимандрит Методије, као и бројни други гости из јавног и културног живота Републике Српске.