Предсједник Додик присуствовао церемонији инаугурације предсједника Турске

03/06/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Анкари, заједно са српским чланом и предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић, церемонији инаугурације предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Том приликом, предсједник Републике се захвалио турском предсједнику за позив на инаугурацију, честитао му на великој изборној побједи и нагласио да српској страни одговара његов приступ о договору у БиХ без наметања рјешења са стране.

„Ердоганово стално указивање да се мора постићи договор унутар БиХ, не очекујући нека рјешења са стране, јесте нешто што нама даје оквир за те могуће разговоре“, изјавио је предсједник Додик.

Предсједник Српске је указао да је још док је био на функцији у Предсједништву БиХ имао контакте са предсједником Ердоганом који је озбиљан предсједник.

„Нама апсолутно одговара његов приступ у вези са тим да се у БиХ уважавају сви партнери“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Републике Српске састао се и са министром иностраних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом, као и са премијером Мађарске Виктором Орбаном.