Честитка предсједнику Републике Азербејџан поводом Дана државности

28/05/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом Дана државности Републике Азербејџан, упутио је честитку предсједнику Илхаму Алијеву.

„Изузетна ми је част да Вам у име народа и институција Републике Српске, и своје лично име, пренесем искрене поздраве и најљепше жеље поводом Дана државности Републике Азербејџан.

Са Вама на челу Република Азербејџан је израсла у регионалног лидера и економску силу, и са поносом могу рећи да Република Српска и Република Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумијевања и узајамног поштовања.

У вријеме великих тектонских геополитичких промјена, изазова на економској глобалној сцени, разумијевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља, од изузетне је важности.

Ваша мудрост и харизма воде ваш народ и вашу земљу путем развоја и просперитета, и Ви деценијама оправдавате повјерење свог народа. То је чињеница која се мора поштовати.

Са задовољством истичем убјеђење да ће наша билатерална сарадња у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом. Увјерен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама на обострану корист наших народа и земаља. Изражавам моју искрену и постојану намјеру да се пријатељство и подршка – за коју смо већ поставили темеље – чврсто надограђују, чувају и поштују!

Примите изразе мог дубоког поштовања и добре жеље за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет пријатељског народа Републике Азербејџан“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.