Предсједница Републике Српске посјетила општину Рибник

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Рибнику са руководством ове општине и посјетила централну Основну школу „Десанка Максимовић“, гдје је започета реконструкција.

Предсједница Републике поручила је да је јако важно да се настави развој општине Рибник, нагласивши да је Влада Српске у посљедњих десетак година за те потребе издвојила више од 25 милиона КМ.

Предсједница Републике Српске је рекла новинарима да су та средства издвојена као знак подршке за изградњу локалне путне и комуналне инфраструктуре.

„Рјешавали смо и проблеме школства и здравства. То ћемо наставити, а подржаћу у финансијском смислу овдашњи пројекат за изградњу вртића јер за то постоји потреба“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је нагласила да је власт Српске на примјеру Рибника показала да постоји чврста спрега између Владе и локалних заједница.

Предсједница Републике је рекла да ће се у овој општини радити на ономе што би представљало основу за економски раст, а то је туризам, за шта ће требати добри и адекватни програми.

„Циљ је да од тога направимо сигурна радна мјеста и популаризујемо ову општину која је прелијепа и има ресурсе које желимо да ставимо у функцију додатног запошљавања. Општина ће у том смјеру имати подршку републичког нивоа власти. Вјерујем у развој овог краја и циљ је да заједно правимо услове за бољи живот свих грађана општине“, рекла је предсједница Цвијановић.