Састанак са директорицом Фонда солидарности

07/02/2023

Предсједник Републике Српске разговарао је данас, у Палати Републике са директорицом Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминком Вучковић.

На састанку је разговарано о свим активностима које је Фонд реализовао у протеклом периоду, као и о даљим плановима.

Овом приликом, предсједник Додик је истакао да је захваљујући Фонду солидарности омогућено лијечење за 500 дјеце у иностранству и то је један од највећих успјеха Републике Српске, јер је системски ријешeно једно од најважнијих питања – финансирање лијечења и дијагностике дјеце у иностранству.

Током разговора, директорица Фонда солидарности је упознала предсједника Додика да је до сада утрошено 20 милиона марака за трошкове лијечења дјеце, а посебно је важно да  Фонд сноси и путне и трошкове смјештаја пратиоца уз дијете, јер знамо колико су високи сви ти трошкови за родитеље.

Предсједник Додик је нагласио да је ово успјех свих нас и показатељ да када смо јединствени можемо да учинимо добре и племените ствари.

Саговорници су овом приликом констатовали да су сви чланови нашег друштва показали своју хуманост и потребу да помогну, тако што из мјесеца у мјесец од својих личних примања издвајају за лијечење дјеце у иностранству.