Саопштење за јавност потпредсједника Прањића

29/03/2023

Допредсједник Републике Српске из реда хрватског народа др. Давор Прањић био је у службеном посјету опћини Вукосавље, гдје се састао с начелником опћине госп. Бориславом Ракићем.

На састанку се разговарало о актуалним темама које се односе понајприје на прилике и положај хрватског народа у овој опћини те важности рјешавања питања социоекономске политике. Разматрани су пројекти који ће омогућити господарски и економски раст и напредак ове локалне заједнице, као и пројекти чијом ће се реализацијом придонијети већој сигурности, стварању пословних прилика те одрживом опстанку и останку свих житеља опћине Вукосавље.

Било је говора и о инфраструктурним пројектима, особито о актуалном пројекту водоопскрбе и одводње. Такођер, допредсједник је упознат с радом и дјеловањем мјесне заједнице „Пећник“ у којој је највећи број становника хрватске националности, а која успјешно сурађује с локалном разином власти. Пројект чија је реализација од велике важности за ову мјесну заједницу јесте мост који је уништен непажњом извођача радова, а чија санација захтијева сурадњу начелника и допредсједника.

“Велико је задовољство што један млади човјек врши овако важну функцију на нивоу Републике Српске, а сурадња са свим контактима које ми имамо као локална заједница и потпредсједник по својој функцији, доприноси томе да људи живе угодно те да им живот буде у оној мјери квалитетан, како они то и заслужују.”, рекао је начелник Ракић.

“Поручујем да настављамо радити оно што смо обећали нашим бирачима и свим људима који живе на подручју Републике Српске. Упознавање с Вашим свакодневним животом, потешкоћама с којима се сусрећете, Вашим потребама те њиховим рјешавањем, мој је приоритет.

Желим нагласити да не смије бити мање битних заједница, како у Републици Српској тако и у цијелој Босни и Херцеговини, у којима се глас мањине не чује. Здрав суживот и опће добро свих становника морају бити приоритет кренувши од локалне ка државној власти. Захваљујем начелнику опћине Вукосавље на лијепој добродошлици и угодном разговору тијеком којег је прије свега показао отвореност и жељу за сурадњом те заједничким дјеловањем.”, поручио је допредсједник.