Саопштење за јавност потпредсједника Прањића

09/03/2023

Допредсједник Републике Српске из реда хрватског народа др. Давор Прањић састао се са замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и предсједником Хрватског народног сабора БиХ др. Драганом Човићем у Бања Луци.

Тијеком сусрета разговарало се понајприје о положају Хрвата у Републици Српској као и о јачању повјерења и стабилности између институција Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Истакнута је важност заједничког дјеловања на развојним пројектима, било да се ради о здравству, образовању или господарству, а који ће бити залог побољшања увјета живота сваког човјека наше земље, особито младих и њиховог останка, закључили су суговорници.

Предсједник Хрватског народног сабора Човић је нагласио да допредсједник Прањић има пуну потпору у свим будућим активностима које ће бити у корист опћег добра, а за које се допредсједник успјешно залаже од почетка својега мандата. 

Након разговора, дужносници су посјетили Самостан и жупу св. Анте Падованског на Петрићевцу гдје су с гвардијаном и жупником фра Домагојем Шимићем разговарали о одличној комуникацији и сурадњи хрватских институција које својим радом придоносе процесу одрживог опстанка и останка Хрвата на овом подручју. Такођер, разговарано је о завршетку пројекта Културно – пасторално – студентског центра на Петрићевцу, који ће у будућности представљати мјесто сусрета и заједништва.