Састанак са ратним официрима и командантима Војске Републике Српске и МУП-а Републике Српске

10/03/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бијељини са ратним официрима и командантима Војске Републике Српске и МУП-а Републике Српске.

Предсједник Републике изјавио је да су ратни официри и команданти Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова искрени патриоти који су најзаслужнији за одбрану Српске у цјелини.

„Ми званичници и функционери имамо обавезу да се с њима срећемо широм Српске и да им презентујемо ситуацију, јер се ради о људима који су у веома деликатним условима руководили операцијама битним за Републику Српску, који додатно разумију и садашња кретања и процесе“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Додик је навео да је на састанку говорио о томе како стоји Република Српска у политичком, економском и социјалном смислу, како стоји на нивоу БиХ и региона и какве су рефлексије на Српску везано за сукоб у Украјини, те политике у односу на запад и на Русију.

„То је нешто што апсолутно треба да подијелимо са овим људима који су патриоте и који су заинтересовани за стање у Републици Српској, то само тако треба разумјети, иако ће неки и то приказати као нешто друго“, поручио је предсједник Републике.

Предсједник Српске је истакао да је имао искрен разговор са ратним официрима и командантима Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова.