Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 8. марта – Међународног дана жена

07/03/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена. 

„Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха.

Обиљежавање Осмог марта, празника који симболизује борбу за права и једнакост жена,  прилика је да се подсјетимо на дуг пут који су жене прошле у настојању да остваре социјалну и родну равноправност.

Република Српска, као зрело демократско друштво, на путу укључивања жена у јавни, професионални и политички живот постигла је пуно, али потреба за даљом еманципацијом жена,  побољшањем њиховог економског и социјалног положаја, као и заштитe од свих облика дискриминације, трајни je задатак друштва у цјелини.

Стремећи највишим стандардима у подручју родне једнакости,институције Републике Српске наставиће да кроз своје политике и мјере доприносе унапређењу права и положаја жена, оснаживању, као и подизањем свијести о њиховом значају и улози у друштву“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.