Предсједница Републике Српске, српски члан Предсједништва БиХ и предсједавајући Савјета министара разговарали са начелником општине Источно Ново Сарајево

15/12/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарали су данас у Источном Новом Сарајеву са начелником општине Јованом Катићем.

Предсједница Републике Српске је изјавила да је данашњи састанак у Источном Новом Сарајеву одржан да би се видјело како даље да се крећу републичке и локалне власти, односно институције, у складу са потребама становника.

„Ово је развијена локална заједница са амбициозним плановима за будућност, а утолико су амбициозне и намјере институција Републике Српске да и даље буду на располагању локалној заједници и потребама њених грађана“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је изразила задовољство због великих инвестиција на овом подручју и најавила изградњу нове школе, тим прије јер ова општина биљежи озбиљан наталитет.

Предсједница Републике Српске је истакла да је Источно Сарајево данас развијен и модеран град, који, као и општина Источно Ново Сарајево, има добру комуникацију са републичким институцијама.

Предсједница Републике је подсјетила да су републичке институције финансирале и изградњу вртића на подручју града.

„Моја порука увијек је била да, када имамо вриједне и марљиве људе који знају да дефинишу локалне приоритете и знају да властите пројекте кандидују на ниво институција Републике Српске, наша подршка никада није и неће изостати“, нагласила је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је додала да ће у наредном периоду посјетити и друге општине у саставу Источног Сарајева с циљем јачања сарадње локалних заједница са републичким институцијама.

Данашњем састанку у Источном Новом Сарајеву присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.