Предсједница Републике Српске присуствовала регионалном састанку са пољопривредницима у Шипову

22/08/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас регионалном састанку са пољопривредницима и презентацији програма подршке Владе Мађарске у Шипову.


Предсједница Републике Српске изјавила је да је поносна на програм подршке пољопривредницима у Српској који се спроводи уз помоћ донације Владе Мађарске и захваљујући којем ће пољопривредници, уз минимална средства, моћи да набаве квалитетну механизацију.

„Свега тога не би било да није било тог доброг контакта, добре сарадње, партнерства српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана“, рекла је предсједница Цвијановић у обраћању пољопривредницима.

Предсједница Републике је додала да је поносна на чињеницу да је Република Српска ушла у програм Мађарске за подршку пољопривреди.

„Наравно да иза тога стоје и велики политички напори. Ја само желим да то валоризујемо на најбољи могући начин“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила задовољство због добре сарадње ресорног министарства са пољопривредним произвођачима Републике Српске и истакла да Српска редовно измирује обавезе према пољопривредницима, али и повећава аграрни буџет.