Предсједница Републике Српске присуствовала свечаној сједници поводом Дана и крсне славе општине Рогатица

19/08/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас свечаној сједници поводом Дана и крсне славе општине Рогатица.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је данас посјетила Рогатицу гдје јој је на свечаној сједници Скупштине општине уручено највише признање ове локалне заједнице.

Предсједница Републике изјавила је да је почаствована и поносна што јој је додијељена Повеља општине Рогатица, за заједничке напоре и улагања у ову општину и најавила да ће и у наредном периоду бити настављен развој Рогатице.

„Срећна сам што је и моје учешће током претходног периода допринијело да данас имамо пуно боље услове за боравак наших малишана у вртићу, али исто тако да имамо и школске објекте и основну и средњу школу у једном другом издању у односу на раније, што смо заједнички планирали, радили и реализовали пројекте који се односе на комуналну и путну инфраструктуру“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је Влада Српске гдје год је то било могуће имала добру сарадњу са локалним властима.

Предсједница Српске је изразила захвалност начелнику и његовом тиму који су увијек знали да делегирају одређене потребе својих грађана.

Предсједница Цвијановић је истакла да није могуће сједити у Влади или на некој другој позицији и знати за све потребе сваке локалне заједнице, због чега је потребно да су ту одговорни људи који ће знати да их препознају, али и нађу начина да обезбиједе реализацију тих пројеката заједно са нама.

„Поносна сам што сам учествовала заједно у тим пројектима и разговарали смо да ћемо у наредном периоду наставити са развојем Рогатице“, навела је предсједница Републике истичући да има још планова за овај крај, да има још потреба и да ће се оне заједнички рјешавати на добробит грађана.

Предсједница Српске је изразила задовољство што је данас Сребрна плакета уручена рогатичком Дому здравља јер цијела Република дугује много здравственим радницима који су показали одговорност током пандемијске кризе.

Предсједница Цвијановић је истакла да је поносна на оно што су сви заједно као Република Српска у свакој локалној заједници успјели обезбиједити и учинити, што није било само борба на економском и финансијском плану.

Предсједница Републике је приликом посјете општини Рогатица посјетила спомен-собу и положила вијенац погинулим борцима Војске Републике Српске.