Предсједница Републике Српске присуствовала отварању Међународног фестивала „Дани хармонике“

01/04/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас отварању Међународног фестивала „Дани хармонике“ у Угљевику.

Предсједница Републике изразила је задовољство што је данас на Међународном фестивалу „Дани хармонике“, који је већ увелико прослављен и који ће, захваљујући преданом раду људи у организацији, Српској омогућити да наредне године буде домаћин Свјетског купа хармонике.

Предсједница Цвијановић је указала да је овај културни догађај изузетно значајан за Угљевик, Бијељину и цијели овај крај, као и Републику Српску.

„Улога институција, и локалних и републичких, јесте да заједно раде и подржавају умјетност и умјетничке напоре. Срећна сам кад из нашег окружења поникне неко ко је велики таленат. Сви смо награђени тиме што су овдје никли баш такви, који су пронијели славу Угљевика и Републике Српске на међународним такмичењима“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике је поздравила делегацију Свјетске асоцијације хармонике, без којих, како каже, ни овај, ни претходни догађаји, не би имали овакав значај.

„Показује се међународни карактер једног догађаја, који је можда кренуо као локални, али је осмишљаван да има регионалну димензију, те је и добио много веће габарите од првобитне намјере“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла да је поносна што се успјело у томе да овај фестивал постане препознатљив, захвалила свима за уложене напоре и изразила задовољство што је други пут покровитељ ове манифестације.

„Најбољи резултати се постижу онда када се воли оно што се ради. Ја препознајем ту вољу и љубав као водиљу у једном захвату какo је произвести неког да буде значајан, а при томе има таленат“, рекла је предсједница Српске.