Обилазак завршних радова на тениским теренима пред почетак АТП турнира „Српска опен“

08/04/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је данас завршне радове на тениским теренима у Парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци, гдје ће бити одржан турнир „Српска опен“.

Предсједник Републике Српске поручио је уочи АТП турнира да ће се Бањалука показати као прави домаћин и град спорта.

Предсједник Српске је истакао да је стварање услова да се овај турнир одржи у Бањалуци захтјеван посао, али и потврда да Република Српска има капацитете да и у сложеним околностима, у којима се налази цијели свијет, нађе начин да тај посао успјешно заврши.

Предсједник Републике је изразио задовољство чињеницом да ће Бањалука имати част да буде домаћин овог великог спортског догађаја, за који влада велико интересовање.

„Град се чисти и уљепшава, како би са поносом примио важне госте, а то су најбољи тенисери свијета, али и бројне љубитеље тениса. Тих дана морамо да покажемо да смо прави домаћи и да је ово град спорта, те да је Република Српска широка за све и да цијени врхунске успјехе, па и у области тениса“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је захвалио предсједнику Организационог одбора турнира „Српска опен“ Бојану Вујићу за иницијативу и подршку овим активностима.

Предсједник Републике је истакао да ће то бити посебни дани за Бањалуку и Републику Српску и позвао грађане Бањалуке да заједнички учествују у стварању доброг утиска о овом граду.

Предсједник Додик поручио је да се радује доласку у Бањалуку врхунских тенисера свијета, посебно Новака Ђоковића, којем је захвалио за подршку да се овај турнир организује у Бањалуци.

„Без његове воље, као и подршке његове агенције, ово се не би десило и захвалан сам му за одлуку да турнир организује у Бањалуци, иако смо знали да је потребно пуно посла завршити. Његова одлука за нас је био знак да треба да се прихватимо тог посла и да учинимо све да створимо потребне услове“, додао је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске присуствовао је и пробном мечу на једном од терена, како би се симболично провјерило стање шљаке.